DSC_0008.JPG

Πρόγραμμα της Κεντρικής και της Λαϊκής Σκηνής 32ου ΠΦΝΦ

 

Στις 3, 4 και 5 Ιουλίου, το Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ θα βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά στο γνωστό χώρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία,όπου θα ανοίξουν οι δρόμοι ξανά για την ανάπτυξη πολύμορφης δραστηριότητας, νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, πολιτιστικής πανδαισίας και ποιοτικής ψυχαγωγίας, εκεί όπου θα κτυπά η καρδιά της νέας γενιάς.

Η Κεντρική Εξέδρα φιλοξενεί μια σειρά από καταξιωμένους καλλιτέχνες που αγκαλιάζονται από κάθε ηλικία και εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής.

«Έρχονται οι μέρες του φωτός» να ανοίξουν την αυλαία της Κεντρικής Σκηνής του φεστιβάλ, την Τετάρτη 3/7  με την Νατάσσα Μποφίλιου σε συναυλία με τίτλο «Ελληνικά Διάφορα», παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – φόρο τιμής στους δημιουργούς και τους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας που μας έμαθαν να αγαπάμε τη μουσική και τους ανθρώπους της. Από το λαϊκό τραγούδι έως τους μεγάλους συνθέτες της δεκαετίας του ‘60 και από τους πιο τρυφερούς δίσκους των ‘80ς και τους τραγουδοποιούς της δεκαετίας του ‘90, έχοντας ως στόχο νανα ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε και να τραγουδήσουμε παρέα.  Το άνοιγμα της συναυλίας θα γίνει από τον Χρίστο Θεοδώρου.  Την ίδια βραδιά η Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενήσει την Ειρήνη Χριστοφή με soloperformance στο σύγχρονο χορό αλλά και το σχήμα μοντέρνου χορού από το ανοικτό σχολείο του Δήμου Αγίου Αθανασίου. 

«Μπλέξαμε...» και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο αιώνιος έφηβος, έρχεται για άλλη μια φορά στο Φεστιβάλ, την Πέμπτη 4/7. Αυθεντικός, συναισθηματικός, εκρηκτικός, μετράει πάνω από 45 χρόνια πορείας, με  την ηλεκτρισμένη σκηνική παρουσία του να μας ταξιδεύει σε άλλους μουσικούς μακρινούς προορισμούς για μια απόλυτη ροκ συναυλιακή εμπειρία. Τη συναυλία αυτή θα ανοίξει το μουσικό συγκρότημα από την Αμερική «NO/HUGS». Επίσης, η Κεντρική Εξέδρα θα φιλοξενήσει τους TangLatino, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν ένα αυθεντικό χωρό Τανγκό από την Αργεντινή.

Η αυλαία του 32ου Φεστιβάλ  θα πέσει την Παρασκευή 5/7. Στίχοι χιλιοτραγουδισμένοι, μελωδίες αγαπημένες, συντροφιά μικρών και μεγάλων σε δύσκολες και όμορφες στιγμές, σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλολαϊκό τραγουδιστή, Δημήτρη Μητροπάνο.  Με ερμηνευτές τον Γιάννη Κότσιρα, την Γιώτα Νέγκα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Μάστορα, θα ταξίδεψουμε με συνθέσεις σημαντικών δημιουργών που έχουν ταυτιστεί με την κρυστάλλινη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου. Τη συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σχήμα «Λούνα Παρκ» μαζί με τον Γιάννη Μαργάρη, ενώ την ίδια βραδιά στην Κεντρική Σκηνή η Ιωάννα Καμασιά θα παρουσιάσει AerialSkillsPerformance.

Στο χώρο της Λαϊκής Ταβέρνας, οι λάτρεις του καλού λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα μπορούν να απολαύσουν μετά μεζέ και πόσης, μια μουσική πανδαισία διανθισμένη από χορευτικές παρεμβάσεις.

Την Τετάρτη 3/7, η Λαϊκή Σκηνή θα φιλοξενήσει το Μουσικό σύνολο «ΑΣΜΑ» σε μια λαϊκή συναυλία. Το μουσικό σύνολο αποτελούν οι: Φίλιππος Κτένας και η Έλενα Ανδρέου σε μουσική επιμέλεια του Σάββα Χρυσάνθου. Της συναυλίας θα προηγηθούν χοροί από τον ΠΑΟΚ Κλήρου και το τουρκοκυπριακό χορευτικό σχήμα «HASDERFolkArtsFoundation» .

Την Πέμπτη 4/7, θα μπορούμε να απολαύσουμε συναυλία με τους Μιχάλη Γρηγορίου και Σπύρο Χαραλάμπους. Μαζί τους θα είναι με τους χορούς τους ο Λαογραφικός Όμιλος Δάσους Άχνας.

Τέλος, η Λαϊκή Σκηνή φιλοξενεί την Παρασκευή 5/7, χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιαματικής Αρακαπά, ενώ η βραδιά κλείνει με τον Πολιτιστικό Όμιλο Βασιλιτζιά σε μια παραδοσιακή βραδιά γεμάτη κυπριακή μουσική και χορό.

 

Πολιτιστική Επιτροπή